Esküvők

Az esküvő az egyik legszebb és legemlékezetesebb nap az ifjú pár, a család és a barátok életében. Sikerességének egyik fő meghatározója a megfelelő zenekar kiválasztása. A Coctail Zenekar tapasztalt, de mégis fiatal zenészei, a színes repertoár lista, mind hozzájárul ahhoz, hogy a nagy nap mindenki számára felejthetetlen legyen. Megfelelő háttértechnikánk, több, mint 25 év tapasztalatunk, zenei alázatunk, az élő zene iránti elkötelezettségünk alapozza meg a fergeteges hangulatot. Bár zenekarunk leginkább party- és tánczenekar, repertoárunkban megtalálható a mulatós zene is, akár hegedűvel kísérve.

DJ vagy Zenekar?

Tudjuk, hogy az esküvői zenekar kiválasztása nem könnyű feladat. Mára egyre divatosabb, hogy nem zenekart, hanem DJ-t keresnek meg esküvőkre. Tehát az első lépés: el kell dönteni, mit szeretnétek? DJ-t vagy zenekart. Ha a zenekar mellett döntötök, akkor a következő kérdés merül fel: milyen stílusú zenét szeretnétek? (lakodalmas, partyzene, klasszikus, stb.)

Zenekarkeresőben

Ha zenekar után kutattok, érdemes körbe kérdezni az ismerősöket, van-e valakinek jó tapasztalata vagy ötlete a zenekart illetően. Okvetlenül nézzétek meg a kiválasztott zenekar honlapját, hiszen egy jó minőségi honlap a zenekar igényességét tükrözi, ami nagy valószínűséggel a munkájukra is igaz. A kiválasztásnál arra is figyeljetek, hányan énekelnek a zenekarban, hiszen hosszú órákon keresztül unalmas lesz ugyanazt az énekhangot hallgatni. Hallgassátok meg élőben is az adott zenekart, hiszen így egy sokkal közvetlenebb képet kaptok róluk. Milyenek a színpadon? Mennyi rutinnal bírnak? Hogyan viselkednek a közönséggel? Mennyi szünetet tartanak? Milyen számokat játszanak?

Zenekar, de milyen áron?

És ami nem mindegy! Az ÁR! Olyan ritkán létezik, hogy jót szeretnétek, de olcsón. Ha eldöntöttétek, hogy zenekart hívtok, akkor fontos szempont az is, hogy milyen minőségben játsszák a számokat. Élőben vagy gépről? 1-2 tagú „zenekar” nem lehet élő. Kevés a hangszer, nincs, amitől élő lenne a zene. Nézzétek meg azt is, hogy milyen technikai háttérrel rendelkeznek? Hogyan jelennek meg a közönség előtt? Hiszen a jó hangulat alapköve a minőségi, jó zene.

Összegzés

Nem könnyű feladat a jó zenekar kiválasztása, és ez még csak egy feladat a NAGY nap előtt. De mivel életetek egyik legemlékezetesebb napjára készültök, kellő szervezéssel és kitartással mindenből a legjobbat fogjátok tudni kiválasztani.

Ehhez kívánunk sok sikert, és fergeteges lakodalmat!

Kapcsolat